Servicii
TESTĂRI LANȚURI, CABLURI, CHINGI, PARÂME, ACCESORII
Am instalat la sfârșitul anului 2013 în Constanţa primul banc de testare mecanică din România, cu o capacitate de 300 tone forţă şi o lungime a produsului de testat de până la 12 metri.
Cu ajutorul acestuia, putem executa, la solicitarea clientului, testări distructive sau nedistructive ale lanţurilor de sarcină, cablurilor de tracţiune, chingilor textile sau parâmelor navale, precum şi ale diverselor accesorii pentru cabluri/lanţuri (cârlige, chei tachelaj, papuci cablu etc.).
Testarea efectuată este urmată de emiterea unui Certificat de Testare, care va conţine toate informaţiile solicitate de metoda aleasă: data, ora și durata testării, emitentul certificatului (laboratorul PROlift), solicitantul testării (clientul sau un terț), tipul testării, sarcina aplicată, sarcina prestabilită de rupere şi sarcina reală de rupere, graficul testării precum şi rezultatul testării (admis/respins). Clientul are astfel avantajul că poate testa atât produse noi cât şi vechi.
Important: În cazul produselor folosite şi cu perioada de garanţie expirată, în urma testării, operatorul RSVTI poate acorda cu mai multă siguranţă avizul tehnic de utilizare a produselor, prelungind astfel durata de viaţă a produsului cu costuri minime, într-un mod simplu şi 100% sigur!
Testările distructive pot fi efectuate la următoarele tipuri de produse:
- cabluri de până la 65mm diametru (cablu cu clasa de rezistență de 1960N/mm2);
- cabluri de până la 68mm diametru (cablu cu clasa de rezistență de 1770N/mm2);
- lanţuri (G80) cu diametru maxim 48mm (pentru grad 100 diametrul maxim se ajustează corespunzător);
- chingi textile cu sarcina maximă rupere 300t;
- parâme navale cu sarcina maximă rupere 300t.
Testările nedistructive pot fi efectuate la următoarele tipuri de produse:
- cablu de până la 102mm diametru;
- lanţ (G80) de până la 68mm diametru;
- chingi textile cu sarcina nominală maxim 150t;
- parâme navale cu sarcina nominală maxim 150t.
Testarea la sarcină este modul de testare cel mai comun. Sarcina de testare este setată prin introducerea W.L.L. / S.W.L.
(sarcina maximă de lucru) şi apoi aplicarea unui coeficient de multiplicare, de obicei 2, în conformitate cu ASME B30.9-2010
(se pot folosi și alți coeficienți).
Se poate alege atât testarea până la punctul de rupere al elementului testat, cât și testarea cu eliberarea produsului, la terminarea testului.
Testarea ciclică presupune stabilirea vitezei de testare, a sarcinilor minime şi maxime de testare, timpii minimi şi maximi de testare şi numărul de cicluri de testare.
Testarea de menţinere în sarcină permite operatorului să stabilească viteza de testare și perioada de timp cât elementul testat va fi menţinut la sarcina-ţintă. Certificatul de testare furnizează într-un mod explicit și facil toate informațiile legate de operațiunile efectuate.